Allmänt blogg, diy, tips, ny, konst, länkar, links, art, blog, new, sweden, girl, konstnär, orsa

KONSTSMIDE

Jag har ju alltid haft ett ganska stort intresse för konst av alla dess sorter – så även konstsmide. Det är något jag varit intresserad av i flera år, faktiskt, men det har aldrig blivit något av det. Ofta har kurserna jag hittat hållits i Stockholmsområdet, eller så har jag inte hittat några alls…. Men nu har jag hört talas om en duktig smed i Dalarna. I Orsa för att vara exakt. Bor man inte själv i Orsa, eller i närheten, så finns det hotell och stugbyar att ta in på. Man kan ju samtidigt passa på att besöka Orsa Björnpark och naturen.

Nästan grundkurs i smide är 4-6 september, passande och ganska snart men ändå inte "för snart" ;) ! Samtidigt hålls lite annat att göra runt om Orsa-trakten dessa datum (kalender kan man hitta på t.ex. visit Orsa).

http://smideskurser.orsajarn.se/895-2/   <--- Här kan man läsa om grundkursen! Är faktiskt väldigt sugen… J  Det finns inga åldersgränser eller krav på erfarenhet, utan de anpassar sig efter vad man kan. orsajarn.se är sidan om man vill läsa mera & anmäla sig! Finns fler kursstarter än den jag nämner ovan såklart. Det står en hel del på sidan, det finns även en länk till deras Facebooksida.  

Ser rätt mysigt ut faktiskt :D

 
Gillar draken skarpt! Det rustika, ordentliga och så känns det liksom.. uråldrigt på något sätt. Uråldrigt hantverksätt om inte annat :)