Allmänt, Shopping blogg, diy, tips, ny, konst, länkar, links, art, blog, new, sweden, girl, hundar, kamerakit, kit, kläder, köp kamera, köp och sälj, köp systemkamera, mode, nikon, nikon d50, porslin, rabatt

// Tjäna pengar - Rensa ur garderoben, kökskåpen & garaget

Något jag tycker är riktigt kul, men också bra ut miljösynpunkt, är att köpa & sälja begagnat på nätet. Dessutom tjänar man in en slant på sina "gamla" prylar som man ej använder. Kruxet är att hitta ett par bra sidor att sälja via, för att maximera försäljningarna -- men minska tiden på olika annonssidor. (Så får bra sidor som möjligt att använda sig av alltså).
Citiboard, gratis köp & sälj är en av dem sidor som är helt gratis att annonsera på. Det är lätt att lägga upp annonser, och sedan kan intressenter mejla dig eller kommentera under annonsen och på så vis enkelt ställa frågor, buda och köpa. När det gäller kläder så kanske inte vart plagget finns spelar roll, men när det gäller t.ex. djur, möbler och fordon så kanske man vill söka länsvis, och detta går på Citiboard! Du kan leta bland alla annonser i t.ex. Värmlands län.

 På bild: Nikon D50 + stort kit av flertalet objektiv, motljusskydd, väska m.m. Klicka på bilden
 ifall du vill besöka annonsen som lades ut den 9 aug.

Enligt företaget själva dyker det upp ca. 1000st nya annonser om dagen – så det finns alltid något nytt att titta på. Jag har själv märkt att det finns mycket nytt! Jag har sålt en del saker på Citiboard, främst har då köparen funnits i närområdet och hen har plockat upp föremålet hos mig. Det är skönt för mig att inte behöva posta skrymmande saker. Det positiva med Citiboard är att en del stora köp & sälj-grupper på Facebook också använder sig utav Citiboard, vilket underlättar om man vill lägga ut annonsen på Citiboard och sedan dela vidare i en köp & sälj-grupp på Facebook.

 

Det bästa med sådana här sidor är såklart att det är så enkelt att leta efter en viss produkt, och jämföra alla annonser och lätt hitta de billigaste, eller de man helt enkelt tycker bäst om. Jag som ÄLSKAR Dr. Martens hittade DESSA i Varberg (Hallands län). Visst är de grymma? Dessutom kostar de endast 700kr, men nypriset på dessa är hela 1900(!)kr. Att någon har köpt fel storlek kan ibland gynna en själv…

 
 
 

Några tips för att använda sidan på bästa sätt:
- Ta 2-3st ljusa och klara bilder på objektet. Ha en ren bakgrund. Bra bilder lockar fler intresserade.

- Skriv ut ordentligt med info redan från början i annonsen - det gör det enklare för alla, och står det mellan en annons där info saknas och en med mycket info så väljer köparen den senare. Det känns tryggare att veta exakt vad man får, helt enkelt! Dessutom är köparen bekväm - varför fråga dig och vänta på svar - när någon annan redan säljer likadan vara men med all nödvändig info?
 
- Dela vidare dina annonser på sociala medier som bloggar, Facebook, Twitter och Instagram.

Som köpare kan jag starkt råda er att använda er av "Sortera" funktionen. Här nedan på bilden visar jag vart ni hittar den. Jag missade den nämligen under en lång tid som medlem. Visserligen är jag lite smått blind också... ;-)

Man kan sortera på olika kriterier, inte bara på "senaste" annonser. Men då det finns många annonser som är flera år gamla kan detta vara klokt.  Här ligger nämligen annonserna kvar tills de blivit sålda, de raderas ej automatiskt efter en viss tid. Väldigt skönt för oss säljare! :)
 
 Klicka på fotot om du vill ta dig direkt till hemsidan. Bilden länkar endast till startsidan :)
 
 
 
 
Lycka till med att få ett renare hem, och tjäna in lite kosing på era försäljningar. Och att ni kanske gör några bra klipp på något ni letar efter! :)


God natt!
// Geo